Mens erger je niet

27/12/2009

Kerstvakantie. Lange dagen voor een enig kind. Zoonlief is 6 en helemaal in to Star Wars. Onze pedagogische invloed is genihileerd. Niks meer te zeggen. Awoe houten speelgoed en opvoedkundig verantwoorde spelletjes. Geen gezever, geen gezeur over al dan niet gewelddadige films of tekenfiguren. “Mamaaaaaaaaaa, dat is NIET aggeuressief! Dat is cool!”

Mijn ogen donderen regelmatig bliksem en vuur bij het zien van the Clone Wars en consoorten op VT4.

Zoon gaat er helemaal in op en springt als een kip op speed door het huis. Zot word ik er van. Horendol!

Doch … heden geschiedde een wonder. Het lukte ons om samen het spelletje Mens Erger Je Niet te spelen. Een houten versie. Recht uit de Olifant of groene bio-esthetische-milieu-vriendelijke-geitenwollensokkenwinkel. Volledig verantwoord. Sfeer en gezinsbevorderend. “Laat ons naar elkaar groeien en wat quality-time spenderen”

Jawadde! Zoonlief begon al te jammeren toen zijn vader in het begin een zes gooide. “Ik weet al wie er gaat winnen. Bah!” Na een zestal keer per ongeluk/expres verkeerd te tellen (wat in mijn woordenboek nog altijd valsspelen heet) smeet hij de pionnen van tafel en begon hij luidkeels te roepen en te brullen. Wat kalmerende moederlijke invloed zorgde ervoor dat we het spel konden uitspelen.

Nooit of van mijn lange leven speel ik nog een gezelschapspel. Zoonlief verloor effectief en daarmee was de sfeer van de dag gezet. Pruillippen en tranen in overvloed. Slechtgezindheid met een strik van woede rond. Tof. Heel tof! Supertof!

Nu zit hij naar de Transformers te kijken. Wat ook roept en brult en vecht en transformt van hier tot Tokio. Wat leidt tot woeste spelletjes en Engelstalig gebrul door ons huis. Maar nooit tot “Ik vind u nimmer tof want gij wint ALtijd!”

Hij houdt van zijn moeder wanneer er geen familiaal gebeuren aan verbonden is. Dus daar gaan we voor. En dan kan ik ondertussen surfen. Jihaa!

Advertenties

5 Reacties to “Mens erger je niet”

 1. De Huisvrouw Says:

  Gij hebt nog geluk. Ik verlies altijd met spelletjes. En daar kan ik helemaal niet tegen.


 2. […] Mens erger je niet December 27, 2009 Filed under: Misantropia — Bloem @ 10:05 am Ergernissen ten top.   Leave a […]

 3. Margogogo Says:

  Nooit doen, gezelscharpsspellekes spelen met je kind. Ik vertik het ook om met smurf nog te spelen, daar komt altijd (lees: ALTIJD) boel van.

 4. veerle Says:

  Waarom is dit toch weeral zo herkenbaar?

 5. Lula Says:

  Ik verlies. Met opzet. Omdat de razernij van mijn 5-jarige munchkin net ietsje minder verteerbaar is dan mijn verlies, zeker voor 17u.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: