Rotzakken

27/12/2009

Ik weet niet hoe het bij jullie gesteld is, maar in Antwerpen gaat er iets mis met de vuilzakken. De witte restafvalexemplaren dus. Ofwel scheurt de bovenkant, die met de zwarte lintjes, eraf. Ofwel breken de lintjes zelf. Ofwel scheurt hij helemaal tot beneden open. Moest De Zak een kledingstuk zijn, elke Antwerpenaar stond al bij de desbetreffende winkel met Toorn in de ogen een tegoedbon te eisen.

Zoniet nu. Want wat doet een mens? De Zak in een andere Zak proppen. Of ook niet en het aan de vuilophalers overlaten om te ontdekken dat ze hem niet te wild moeten oppakken, willen ze niet uw huishoudsmurrie over hun Van Beirendonck krijgen.

Ook ik zwijg. Mijn aanvaring van een tiental jaren geleden met een medewerker van het kabinet Peiron indachtig. Toen ging het over de groene zakken, die heel milieuvriendelijk direct begonnen te composteren vanaf het moment dat u de eerste koffiefilter erin keilde. Dat gesprek verliep niet gemoedelijk. Ik meen zelfs dat ofwel hij ofwel ik de telefoon heeft toegesmeten.

Dus rest er mij slechts een ding. En dat is mij oeverloos te ergeren. Aan de Rotzakken.

Advertenties

3 Reacties to “Rotzakken”

  1. Margogogo Says:

    Maak je niet dik. Slank is de mode.

  2. annava Says:

    Ge moet in de politiek gaan, Partij Van De Ergernis, nieuw stemkanon jong! Ze kunnen daar toch altijd wel wat zagers gebruiken. DeHuisvrouw als burgemeester van Antwerpen, het leven zal er vele beter uit zien (en die vuilzakken ook).

  3. spekvriend Says:

    Wij plakken kapotte witte zakken gewoon dicht met duct tape. Ik doe niet mee aan vuilzakmatroesjka’s.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: